Zašto modal i mikrofibra?

  • Vjerojatno ste se susreli s pojmovima modal i mikrofibra za vrijeme kupovine odjeće i donjeg rublja i pitali kakva je to vrsta materijala i po čemu je značajna. Pokušat ćemo Vam iznijeti najbitnija obilježja obaju materijala i približiti Vam značenje svakog od njih.

Od samog početka svog putovanja, u našem dućanu Intima moda nabavljamo robu isključivo provjerenih proizvođača i izuzetno kvalitetnih materijala. Nastojimo svim našim kupcima osigurati donje rublje i odjeću kvalitetnih sastava, koji su stručno provjereni, udobni za nošenje, trajni, a isto tako finacijski dostupni svima.

U nastavku Vam želimo predstaviti karakteristike dvaju vrlo zastupljenih materijala u našoj ponudi: modal i mikrofibra.

Modal, odnosno mikromodal je ekstrafino vlakno dobiveno iz celuloze drveta. Jedinstven je ekološki materijal. Izrazito lagan i mekan, sa svojstvima poput najfinijeg pamuka. Udoban je i mekan na koži. Hipoalergenski materijal zbog odsutnosti toksičnih i štetnih tvari u svom sastavu, idealan je za osobe s osjetljivom i problematičnom kožom.

Modal ima vrlo visoku vrijednost higroskopnosti – vlakna brzo apsorbiraju znoj i jednako brzo isparavaju. Spada u grupu skupljih tkanina i u svoju proizvodnju uvrstili su ga samo specijalizirani proizvođači rublja.

U našoj ponudi možete pronaći Jadea liniju majica, kao i donjeg rublja od modala po vrlo povoljnim cijenama.

 

 

Danas postoji mnogo vrsta materijala koji se razlikuju po sastavu i karakteristikama. Najčešće se daje prednost prirodnim materijalima, ali i među onim sintetičkim možemo pronaći vrhunsku kvalitetu. Tako mnogi biraju proizvode od mikrofibre.

Tkanina se sastoji od niti koje su debljinom stotine puta tanje od ljudske dlake. Promjer vlakana je 0,06 mikrona (za usporedbu-promjer ljudske dlake u prosjeku je 10-200 mikrona), a jedan filament sadrži 50 do 150 mikrovlakana.

Glavne prednosti su:

  • Izvrsna apsorpcija: nije moguće znojiti se noseći mikrofibru jer postoji dovoljno mikropora (praznine između vlakana materijala).
  • Visoka propusnost zraka: zbog ove značajke u odjeći od mikrovlakana koža će disati u bilo koje doba godine. Proizvodi od mikrofibre topli su zimi, ali ugodni i ljeti.
  • Boje su postojane: materijal ne blijedi ni nakon višestrukih pranja.
  • Otpornost na ultraljubičaste zrake: tkanina se ne raspada na suncu, ali zadržava toplinu, što je svima važno u zimskim danima.
  • Jednostavna njega: budući da se mikrofibra ne raspada, proizvodi se mogu prati u perilici rublja.
  • Tkanina je mekana na dodir, a materijal ekološki prihvatljiv.

U našoj podnudi već godinama imamo izvrsnu kolekciju mikrofibra proizvoda talijanskog brenda Ilary.

Ilary u svojoj ponudi ima izvrstan izbor donjeg rublja, majica, potkošulja, bodija i steznog programa od mikrofibre u širokoj paleti boja. Proizvodi su dostupni u veličinama od S do XXL.

Autorica Sanja Maras Ramičević

23. veljače 2021.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)