Steznik – čemu služi i kada ga koristiti?

Često, razgovarajući sa ženama u dućanu o steznicima, shvatimo da je mnogima neugodno i da su mišljenja da steznik služi samo kako bi sakrio višak kilograma. No, ako uzmemo u obzir da se proizvodi od veličine S, možemo biti sigurni da mu to nije jedina namjena.

Steznike oblačimo da bismo se učvrstile ispod odjeće tankog i laganog materijala, koristimo ih za oblikovanje struka, bedara, podizanje stražnjice, zatim kao potporu trbušnim mišićima nakon poroda te za mnogo drugih prilika.

U našoj ponudi pronaći ćete širok izbor modela, od kojih svaki ima drukčiju namjenu. Steznici su raznih oblika, kako bi odgovarali svakoj građi tijela, s obzirom na to da svakoj od nas treba steznik iz različitog razloga.

Najpoznatiji model steznika su stezne gaćice, koje se osim za oblikovanje struka i podizanje stražnjice, često koriste i nakon poroda. Postoji model niskog i visokog struka, od kojih niži struk služi za stezanje donjeg dijela trbuha, a visoki model, koji doseže sve do grudnjaka, oblikuje cijeli struk, stišće trbuh te nema nikakvog prijelaza između grudnjaka i gaćica.

U ponudi imamo i stezne hlačice – stišću trbuh, oblikuju struk i bedra te podižu stražnjicu. Praktične su za nošenje ispod haljina i suknji, a mogu se nositi i svakodnevno ispod širokih hlača. Najviše ih vole žene građene u obliku „pješčanog sata“ jer najbolje pogoduju njihovoj figuri tijela.

Ako tražite steznik ispod haljine, najbolje će vam odgovarati stezna haljina. Oblikuje struk, bedra, podiže stražnjicu. Nema nikakvih uočljivih prijelaza i potpuno je neprimjetna ispod haljine.

Stezni body obožavaju žene koje smatraju da nemaju dovoljno čvrsto ili utrenirano tijelo. Body im služi kao kalup koji oblikuje svaki „kritični“ dio tijela i podiže stražnjicu.

Slične efekte možete postići i sa steznom potkošuljom, s time da takav model steznika neće oblikovati donji dio tijela. Izvrsna je za one koji ne vole bodije.

Zaključno, steznik nosimo svakodnevno, kao i za posebne prigode. Popravit će vaše držanje, oblikovati figuru tijela, ali i poslužiti u korektivne i terapijske svrhe.

 

Autorica: Sanja Maras Ramičević

7. travnja 2021.

1 reply on “Steznik – čemu služi i kada ga koristiti?”

  • Pohvaljujem susretljivo i profesionalno osoblje, pružaju sve važne informacije u odabiru steznika, osobito nama ženama u visokim godinama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)